Menu

Gidsen

Toerisme Lummen

Onze gemeente biedt heel wat fraais. Denk maar aan de Dikke Eik, het Schulensmeer, de Kapel van de Beukenboom, onze kastelen … Neem eens een kijkje op onze webpagina ‘bezichtigen’.

Geen betere ambassadeur voor onze gemeente dan de Lummenaar zelf! Het gemeentebestuur wil daarom graag het aantal Lummense gidsen zien toenemen. 

Om kandidaten te stimuleren een opleiding tot gids te volgen, geven we een subsidie van 125,00 euro voor elk jaar dat men slaagt voor de officiële opleiding ‘Toeristisch gids Limburg’. Deze boeiende opleiding loopt over twee jaar en kan men volgen bij Syntra Limburg.

Meer informatie vind je via de volgende links.

Toerisme Vlaanderen

Zowel de gidsenopleiding (Toeristisch gids Limburg) als de reisleidersopleiding (Reisleider Europa) staan onder kwaliteitscontrole van Toerisme Vlaanderen. Eens de opleiding voltooid, krijgen gidsen en reisleiders een erkenning van Toerisme Vlaanderen in de vorm van een gids- of reisleiderskaart.

Gidsen staan per regio of thema in Limburg klaar. Zij zorgen er voor dat u uw omgeving of onderwerp met andere ogen bekijkt en verwonderd weer naar huis keert.
Reisleiders kennen de bezochte buitenlandse streken op hun duimpje: geschiedenis, landschap, keuken, bevolking … Reizigers beleven onder hun deskundige begeleiding een interessante en boeiende autocarreis.

Het basisjaar is voor beide opleidingen op dezelfde manier opgebouwd, maar legt toch al specifieke klemtonen voor het specialisatiejaar gids of reisleider.

De opleiding Toeristisch gids Limburg wordt aangeboden op de Syntracampus in Hasselt, de opleiding Reisleider Europa wordt aangeboden op de Syntracampus in Genk.

Meer informatie vind je op de website van Toerisme Vlaanderen en van Syntra Limburg.

Contact

UiTbalie
Dr. Vanderhoeydonckstraat 56, 3560 Lummen
T 013 390 515
E vrijetijd@lummen.be

Syntra Limburg
Campus Hasselt: Gouverneur Verwilghensingel 40, 3500 Hasselt, telefoon 011 30 32 32, infohasselt@syntra-limburg.be
Campus Genk: Kerkstraat 1, 3600 Genk, telefoon 089 35 46 16, infogenk@syntra-limburg.be