Menu

OpenMonumentenDag 2015: 'Verborgen Parels’ met kunstfietsroute ‘Zot van Kunst’

Algemeen

Open MonumentenDag vindt jaarlijks plaats op de tweede zondag van september, landschappen en archeologische sites in Vlaanderen worden in de schijnwerpers gezet. Op zondag 13 september is het reeds de 27ste editie van Open Monumentendag met als thema in Lummen : ‘Verborgen Parels’.
 Voor de activiteiten van de deelnemende gemeenten verwijzen wij je graag naar de algemene website www.openmonumenten.be

Activiteiten Lummen

Opening permanente tentoonstelling ‘Eregalerij Kunstschilder Charles Wellens’ 
De inkomhal van het voormalig gemeentehuis krijgt een nieuwe bestemming en zal vanaf 13 september de eregalerij Charles Wellens worden. Hier zullen permanent werken van de kunstschilder getoond worden. Bezoeken kunnen geboekt worden, na afspraak met het onthaal 013 390 442, eventueel met gids. Zondag 13 september is deze tentoonstelling vrij te bezoeken tussen 14 en 17 uur.

Kunstfietsroute (+-28 km)
Op zondag 13 september stellen 5 Lummense kunstenaars hun atelier open voor het grote publiek. Een fietsroute verbindt deze ateliers en start op het Gemeenteplein. 'Zot van Gezondheid' aan het Schulensmeer ligt eveneens op de route, net als twee activiteiten in het teken van Open Monumentendag in onze buurgemeente Halen.
Een flyer met de nodige info en fietsroute kan je gratis afhalen in de UiTbalie, Dokter Vanderhoeydonckstraat 56 te 3560 Lummen. Tel. 013 390 515 of je kan de flyer hier downloaden.
Deelnemende kunstenaars:

  • Ria Brams, Oostereindestraat 27,3560 Lummen, Kunstvorm: Keramiek, Open atelier met demonstratie
  • Marcelline Grauls, Hemelrijkstraat 13, 3560 Lummen, Kunstvorm, olieverfschilderijen en 3D naaldschilderen, Open atelier met demonstratie
  • Dan Jacob, Zandstraat 14, Lummen. Kunstvorm: Keramiek. Open atelier met tentoonstelling en demonstraties van keramiek (porselein ea…) & Kalligrafie op klei. In samenwerking met Mieke Marissen.
  • Wim Hemerijckx en Viviane Paelinck, Schulensebaan 15, Lummen. Kunstvorm: schilderen, tekenen en grafiek. Open Atelier.
  • Jos Bollen, Geerstraat 12, Lummen. Kunstvorm: Beeldhouwen met steen, brons en metaal. Open atelier met uitleg werking beeldhouwen.


Zot van Gezondheid
Gezondheidsbeurs aan het Schulensmeer, Demerstraat 60, Lummen. Een gezondheidsbeurs, georganiseerd door de gemeente Halen, Lummen en De Opdrachthoudende Vereniging Schulensmeer. Tijdens deze namiddag kan je langsgaan bij verschillende infostanden, workshops volgen, demonstraties ontdekken en deelnemen aan verschillende sportactiviteiten. Daarnaast is er ook kinderanimatie voorzien en een heuse biomarkt.

Halense activiteiten
De Pastorie, Dorpsstraat 34, Halen. Tentoonstelling van  10u tot 18u.  Om 14u een begeleide wandeling van ongeveer 1 uur vanaf de Pastorie. Organisatie in samenwerking met de Geschied- en Heemkundige Kring Sint-Jansdal Zelem.
Kasteelklooster Sint-Jansberg, Sint-Jansbergstraat 9, Halen. Om 11 u, 15 u en 16 u wandelingen naar de verdwenen kerk en oude dorpskern van Zelem vanuit het kasteelklooster. In samenwerking met de vzw Vrienden van het Sint Jansbergklooster.
 

Contact

UiTbalie
Dr. Vanderhoeydonckstraat 56, 3560 Lummen
T 013 390 515
E vrijetijd@lummen.be