Menu

Kastelenwandeling - Kastelen Anders

Kastelen Anders 2017 

Onze Kastelenwandeling vindt elk jaar plaats op de laatste zondag van mei. Sinds 2015 werkt de Raad voor Toerisme jaarlijks een totaal nieuw concept uit. Niet alleen de naam werd veranderd naar ‘Kastelen Anders’, ook de wandeling zelf werd in een nieuw jasje gestoken. 

Op zondag 28 mei 2017 ben je vanaf 13.15 uur van harte welkom op ‘Kastelen Anders’. Dit jaar plaatsen we (de tuinen van) kasteel Lagendal in de kijker, bieden we je een ambachtenmarkt en kinderanimatie aan en openen we een nieuwe wandelroute.
 
De nieuwe wandelroute is een initiatief van de gemeente Lummen en Limburgs Landschap. De start vindt plaats aan de kruising van de Opworpstraat en de Lagendalstraat, om 13.30 uur. De wandeling wordt begeleid door gidsen en wordt afgesloten met een kleine receptie.
 
Vanaf 15.00 uur leiden gidsen je rond in de mooie tuinen van kasteel Lagendal. Na je bezoek aan de tuinen kan je komen snuisteren op de ambachtenmarkt (tussen 13.15 en 17.00 uur).
 
Voor kinderen zijn er volksspelen en muziekinstrumenten voorzien. Tip! Laat je kinderen hun lentefeest- of communiekleren aantrekken en wij zorgen dat er originele foto’s getrokken worden in een trouwkoets! 

Algemene informatie

Deelname is gratis.

Kasteel Lagendal vind je in de Lagendalstraat 1, in Thiewinkel, Lummen. Deze locatie ligt in de buurt van het fietsroutenetwerk. Dus laat die wagen thuis en spring op je fiets!

De wandeling is moeilijk toegankelijk voor kinderen in buggy’s en personen in een rolstoel.

Deze dag wordt georganiseerd door de dienst Vrije tijd en de Raad voor Toerisme.

Contact

UiTbalie
Dr. Vanderhoeydonckstraat 56, 3560 Lummen
T 013 390 515
E vrijetijd@lummen.be