Menu

Buitenspeeldag

Speel mee!

Ook onze gemeente neemt op 19 april 2017 deel aan de Buitenspeeldag, een initiatief van de Vlaamse overheid en televisiezender Nickelodeon. De Buitenspeeldag wil jongeren, en dan vooral de 4- tot 14-jarigen, aanzetten om buiten te spelen en te sporten.

Iedereen is welkom op onze gemeentelijke sportterreinen in de Sportweg. Onder begeleiding van onder meer hun ouders of grootouders kunnen jongeren tussen 14.00 en 17.00 uur deelnemen aan allerlei leuke sport- en speelactiviteiten: voetbal, tennis, minigolf, touwtje springen, hinkelen, volksspelen, twister, ballen werpen, gocart rijden, petanque, tafeltennis … Deelnemen is gratis. Alle deelnemers krijgen daarenboven een drankje.

Algemene informatie vind je op www.buitenspeeldag.be. Hier kan je ook het Buitenspeeldag-lied beluisteren en het dansje inoefenen.

De Vlaamse Overheid vormt samen met Nickelodeon de hoofdpartner van de Buitenspeeldag. Zowel op T.V. als op het internet gaan Nickelodeon, Ketnet en VTMKzoom op die woensdagnamiddag op zwart, met de duidelijke boodschap voor kinderen en jongeren om buiten te gaan spelen of sporten.

Contact

UiTbalie
Dr. Vanderhoeydonckstraat 56, 3560 Lummen
T 013 390 515
E vrijetijd@lummen.be