Zone kort parkeren

Veelgestelde vragen

ParkeerschijfWelke straten liggen in de zone kort parkeren?
De blauwe zone strekt zich uit over de Dorpsstraat, Kerkstraat en het Gemeenteplein.

Waar vind ik het retributiereglement
Dit kunt u hier raadplegen.

Waar kan ik parkeren als ik langer dan twee uur in Lummen moet zijn?
Voor langparkeerders zijn er alternatieve parkings op circa 200 meter van het Gemeenteplein. Je kan terecht op de parking achter de kerk, de parking aan de nieuwe rotonde op de Schulensebaan, de parking achter het gemeentehuis of de parkeermogelijkheden langs de Pastoor Frederickxstraat. Op het vernieuwde stratenplan dat zopas bedeeld werd, staan deze parkings aangeduid. De gemeente werkt ook aan bijkomende alternatieven om de parkeercapaciteit op te drijven.

Wanneer moet je de parkeerschijf leggen?
De parkeerschijf moet van maandag tot en met vrijdag gelegd worden tussen 9 uur en 18 uur. Op zater-, zon- en feestdagen moet er geen parkeerschijf gelegd worden. U mag maximum 2 uur parkeren. Daarna moet u de parkeerplaats verlaten.

Hoe moet je de parkeerschijf gebruiken?
Leg de parkeerschijf achter de voorruit zodat zij goed zichtbaar is. De pijl van de parkeerschijf plaatst u op het streepje dat het eerstvolgende halfuur dat volgt op het tijdstip van aankomst. Bijvoorbeeld: je arriveert om 11u05, dan zet je de pijl op 11u30.

Wat met bromfietsen of de parkeerplaatsen voor personen met een handicap?
Bromfietsen en voertuigen van personen met een handicap met een speciale parkeerkaart moeten geen parkeerschijf leggen (wel de speciale parkeerkaart).

Toch nog vragen?

Meer info
Dienst onthaal
Gemeenteplein 13, 3560 Lummen
T 013 390 590
E info@lummen.be